Wonen op een top locatie

De locatie van de appartementen aan de Gruttersdijk kan niet beter: die bevindt zich in Vogelenbuurt, aan de rand van het centrum van Utrecht. Dat betekent dat je met 3 minuten wandelen al aan het begin van de Oudegracht staat en met 10 minuten aan de ingang van het Griftpark. Wil je eens een keertje de stad uit? Utrecht Centraal is slechts 5 minuten fietsen of een klein kwartiertje lopen. Liever met de auto? Binnen 10 minuten rijd je al op de A27 of A28. Of op de N230, die aansluit op de A2.

Vogelenbuurt
Maar voor het Utrechtse stadsleven hoef je Vogelenbuurt niet uit. Om de hoek aan de Vecht vind je bijvoorbeeld restaurant Het Muzieklokaal, en Meneer Peer, voor ontbijt, lunch en een borrel. Naast horeca vind je onder andere een fietsenmaker in de buurt, een kapper, een biologische slagerij en supermarkt. En ietsje verderop doe je boodschappen bij Jumbo of Albert Heijn. Ook lekker dichtbij.

Geschiedenis
Rond 1850 kon Utrecht buiten de vestingwerken gaan bouwen. Op de singels lieten rijke burgers ruim bemeten villa’s verrijzen, met uitzicht op het water. De Vogelenbuurt was de eerste woonwijk die buiten de Stadsbuitengracht werd gebouwd en kreeg een totaal andere signatuur. Langs de bestaande waterlopen en wegen werden rijen aaneengesloten meergezinswoningen gebouwd. De molens die het voormalige polderlandschap karakteriseerden waren begin 20e eeuw allemaal verdwenen, behalve de korenmolen Rijn en Zon. Daarin zit sinds 1996 een slagerij.