16 luxe appartementen aan de Gruttersdijk

Het nieuwbouwproject aan de Gruttersdijk heeft twee gezichten: het voorhuis met een klassieke, toch eigentijds gedetailleerde gevel aan de Gruttersdijk; Het achterhuis in de tuin heeft lichte gevels.

Bekijk hier de brochure
Eigentijds hofje
Tijdens het ontwerpen van de woningen aan de Gruttersdijk heeft de architect de historie van Utrecht in zijn achterhoofd gehouden. Kenmerkend voor de oude binnenstad zijn de mooie gevels, met aandacht voor details en materiaalgebruik. Dat zie je terug in het ontwerp. Bovendien refereert de hele opzet ervan aan de vele hofjes die de stad rijk is. Het ontwerp is een moderne variant hierop.
Het voor- en achterhuis
Wie kiest voor een appartement aan de Gruttersdijk, kiest voor aansluiting met de stad. Tegelijkertijd vind je hier de serene rust aan de tuinkant. Het beste van 2 werelden dus. De appartementen zijn via de lift vanuit de parkeergarage bereikbaar, maar natuurlijk ook via de trap.  
Serene tuin
De doordacht ontworpen tuin vormt een uitgesproken contrast met de stad. Rust in plaats van verkeersgeluid. Kalmerend groen in plaats van ontelbare visuele prikkels. Het laatste stukje naar je huis lopen, zal bijna als een ritueel aanvoelen. 

Tuinappartementen
De 8 appartementen in de binnentuin zijn allemaal hoekwoningen. Dat betekent veel lichtinval via ramen aan de voor- én zijkant. De gevel is bekleed met licht stucwerk, wat voor een lichte uitstraling zorgt. Net als de appartementen in het voorhuis , zijn ook deze met een trap én een lift bereikbaar.
Imposante passage
Net zoals monumentale panden uit de 17e eeuw een imponerende toegang hebben, met marmeren vloeren en kunstig bewerkte lambriseringen, zo is ook de toegang tot de woningen aan de Gruttersdijk verre van alledaags. Je komt binnen in een ruime hal die 2 verdiepingen hoog is. Het ontwerp toont oog voor detail en materiaalgebruik die iedereen die binnenkomt zich direct welkom en thuis laat voelen.

Via de ruime hal zijn de appartementen bereikbaar. Tevens functioneert deze ruimte als passage om bij de tuinappartementen te geraken.